Geoblog.pl    Jozin    Podróże    Podróż Jożina dookoła świata    Ostatni dzień w Azji
2009
lis

Ostatni dzień w Azji

Tajlandia
Tajlandia, Bangkok

Witam wszystkich stałych czytelników. Przerwa była, to fakt. Wszak muszę Was przyzwyczajać to najdłuższej przerwy na blogu, tak więc sami rozumiecie. Ponadto jak zacznę uzupełniać wpisy z opóźnieniem, to będzie jeszcze można co nieco poczytać nawet jak się podróż zakończy.

Tak naprawdę, to czuję jużmocno, że podróż zmierza do końca i z tego powodu ogarnął mnie trochę nastrój i kilmat dekadencki, także lenistwo.

Zobacz także: Hotele w Bangkoku.

Tymczasem dziś pobudka dość wcześnie, o 12 w południe. Biorę taksówkę i jadę do Chinatown, ale sobota to dzień zakupowy i korki są większe niż zwykle, czyli bardzo dokuczliwe. Płacę 50 bahtów i wysiadam. Dalej idę pieszo, ale orientacja jest utrudniona z powodu braku tablic z nazwami ulic.

Potem wsiadam do metra, przesiadam się na Skytrain i jadę do centrum handlowego Syjam. Trzeba zrobić trochę zakupów przed powrotem.

Wracam do hostelu moim ulubionym środkiem transportu, czyli moto-taxi za 80 bahtów. Taksówka kosztowałaby tyle samo, ale jechałbym 3 razy dłżej (a może 4). A motor zawsze może zjechać na prawy pas (w Tajlandii jeździ się po lewej) i wyminąć całe te sznury samochodów.

Wylot dziś (właściwie jutro) o godzinie 0.40. O 21 jadę na lotnisko busem za 150 pesos.

Magnolia
Magnolia - 2009-11-28 18:12
No i wszystko wyjaśniło się,Jozin zbierał siły na powrót ,może coś jednak napisze jeszcze....

mama MarcinaP
mama MarcinaP - 2009-12-01 03:03
Wyprawa Szymona juz sie skonczyla,
dla Jozina przyjemna i dla nas mila.
Kazdy z rana tu przychodzil,
odpalal kompa i na stronke wchodzil.
Popijal kawke,czytal przygody,
ogladal zdjecia i wirtualnie sie rozkrecal.
Po porcji wrazen, ku uciesze oka,
dzien szybko mijal jak mrukniecie kota.
Dobrze sie nam z Toba wedrowalo,
wszak ciagle nam bylo malo i malo,
zwlaszcza gdy na blogu wpisow brakowalo.
Dzieki Szymonie za wszystkie wrazenia,
pozostana z nami jeszcze dlugo,
nasze wirtualne z wyprawy wspomnienia.

Jozin
Jozin - 2009-12-01 20:31
cóż można powiedzieć, wzruszający ten wiersz, czasem się nie chciało, ale jak widzę, było warto, dla Was moi drodzy, dla Was :)

Jozin
Szymon Kaczmarek
zwiedził 12.5% świata (25 państw)
Zasoby: 358 wpisów358 634 komentarze634 2375 zdjęć2375 0 plików multimedialnych0